Váš svět strojů...
Přihlášení
Košík
0
Cena bez DPH
0 Kč
Celkem k úhradě s DPH
0 Kč
Zpět na seznam článků
28. 05. 2024
Rostislav Mazal
Téma
Informace

Magnetické vrtačky

Magnetické vrtačky jsou speciálním typem nářadí. Tyto vrtačky umožňují efektivní a přesné vrtání otvorů i v náročných nebo velmi těžko přístupných pozicích. Při vrtání horizontálně či vertikálně není nutné velké dílce materiálu přemísťovat. Používání vrtačky je poměrně jednoduché...


Magnetická základna se přiloží na magnetický, tedy kovový, podklad a poté se zapne. O dokonalé a pevné uchycení se tak již postará silný elektromagnet. Elektromagnetické upínání zajišťuje přesnost a preciznost.

 

 

 


Magnetická vrtačka představuje ideální komplet pro vrtání se spirálovými vrtáky. Naše „magnetky“ jsou především vybaveny systémem pro upnutí jádrových vrtáků se stopkou Weldon. Ty se od spirálových odlišují tím, že neodvrtávají celou plochu otvoru, ale pouze jeho obvod. Tím je vrtání účinnější.

Dále je důležité vybrat správný typ vrtáku na požadovaný materiál. Jádrové vrtání je v daných situacích přesnější, bezpečnější a vytváří menší vibrace, prašnost i hluk. Všechny naše magnetické vrtačky jsou pro tyto účely vybaveny i integrovaným chlazením. To vede chladicí kapalinu vrtákem.
Pro přesné nastavení jádrového vrtáku slouží středící kolík, který se při vrtání zasune a spustí chladící zařízení.

Dalším specifikem magnetických vrtaček jsou nižší otáčky. Ty pomáhají redukovat točivý moment, který je způsobený vysokým průměrem jádrových vrtáků.

 



Při výběru vrtačky je tedy důležité:
 
  • Zvážit výkon a otáčky vrtačky. Pokud plánujete provádět náročné práce, budete potřebovat vrtačku s vyšším výkonem a rychlostí.
     
  • Dalším důležitým faktorem je magnetická síla vrtačky. Silný a spolehlivý magnet je nezbytný pro bezpečné udržení vrtačky na místě během provozu.
     
  • Také byste měli zvážit velikost a váhu stroje, zejména pokud plánujete vrtačku často přenášet nebo pracovat v obtížně dostupných místech.
 
 
 
V naší nabídce máme samozřejmě i speciální vrtačku pro vrtání do trubek Vrtačka pro vrtání trubek RB 127.                 Pokud potřebujete vrtačku do opravdu velmi stísněných prostor, tady je Magnetická vrtačka MB 351 F.

 





     



Závitování lze provést s magnetkou Magnetická vrtačka DM 36 VT nebo Magnetická vrtačka MB 754 a Magnetická vrtačka MB 1204.
 
DM 36 VT MB 754 MB 1204



Také nabízíme magnetku s permanentním magnetem, který je tím pádem nezávislý na elektrickém napětí a tedy 100% bezpečný - Magnetická vrtačka DM 50 PM.
 







Teď dobře víme, že každá magnetická vrtačka je něčím jedinečná. Každá má jiné funkce, jiné výhody i příslušenství.

(Nejen) k magnetické vrtačce doporučujeme pořídit i magnetický sběrač třísek Chipmag.

 

Pokud si s výběrem té správné „magnetky“ nebudete jisti, obraťte se na nás nebo rovnou přijeďte na náš showroom do Olomouce, kde si na 1000 m2 vrtačku a celou řadu dalších strojů můžete vyzkoušet.

Zároveň nabízíme možnost obrátit se na naše obchodní partnery ve vaší blízkosti, kteří vám rádi s výběrem pomohou.

Těšíme se na vás.
Váš tým BOW


 
 

Galerie


Zpět na seznam článků
Povinné pole Špatný formát